Belarus a început exerciții militare în orașul Brest, în apropiere de granița cu Polonia, capitala Minsk și în regiunea de nord-est Vitebsk, a anunțat joi Ministerul apărării, relatează Reuters.

Armata din Belarus Foto: Viktor Tolochko / Sputnik / Profimedia Images

Ministerul belarus al apărării a precizat că în timpul exercițiilor, care se vor desfășura până la 14 septembrie, se vor exersa "eliberarea teritoriului ocupat temporar de inamic" și recâștigarea controlului asupra regiunilor de frontieră.

Potrivit ministerului, nivelul trupelor și al echipamentelor militare implicate în exercițiu nu a necesitat ca acestea să furnizeze o notificare în conformitate cu orientările OSCE.

Belarusul, un aliat al Rusiei

Belarus este un aliat loial al Rusiei. Atacurile aeriene și cu rachete ale Rusiei împotriva Ucrainei au fost lansate de pe teritoriul acesteia, în timp ce, la 24 februarie, forțele Moscovei au intrat în Ucraina și de la granița cu Belarus. În orice caz, până în prezent, Minsk nu a intrat direct în conflict.

Cu toate acestea, în primele zile ale conflictului, bombardierele rusești Tu-22 Backfire au folosit spațiul aerian al Belarusului pentru a lansa atacuri coordonate cu rachete de croazieră împotriva unor ținte de pe teritoriul ucrainean.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro