24 de angajați ai Serviciului Vamal din Ucraina au fost concediați, iar patru cetățeni străini, printre care și un român, au pierdut cetățenia ucraineană în urma unei anchete a Serviciului de Securitate a Statului, care vizează influența Rusiei asupra activității autorităților vamale din țara invadată de Rusia, potrivit The Kyiv Independent. În urma perchezițiilor la persoanele suspecte, SBU a găsit arme, muniții și explozibili.

Militari din Serviciul secret al UcraineiFoto: Felipe Dana / AP - The Associated Press / Profimedia

Persoanele anchetate de serviciile secrete din Ucraina au fost implicate în activități ilegale prin intermediul unor structuri și încercau să influențeze funcționarii vamali.

Potrivit SBU, românul și cei trei ruși se aflau pe lista de sancțiuni a contrabandiștilor și a inițiat anularea cetățeniei ucrainene a celor patru persoane.

Serviciile secrete ucrainene susțin că aceștia au încercat să eludeze restricțiile, au desfășurat activități ilegale și au încercat să influențeze oficiali ucraineni.

Sub supravegherea Parchetului General, au fost efectuate 23 de percheziții la mai multe persoane aflate pe lista de sancțiuni, în urma cărora au fost găsite arme, muniții și explozibili.

În prezent, 24 de ofițeri vamali, inclusiv înalți funcționari publici, au fost deja suspendați din funcție.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro