Papa Francisc nu va putea vizita în curând Moscova și Kiev și nici nu va putea participa la o reuniune a liderilor religioși din Kazahstan, în perioada 13-15 septembrie, la ordinul medicului său, din cauza unei probleme la genunchi, a declarat Suveranul Pontif pentru CNN Portugalia, transmite Reuters.

Papa FranciscFoto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Într-un extras din interviu publicat pe site-ul postului, Francisc a fost întrebat despre planurile sale anunțate anterior de a vizita Ucraina și Rusia, după recenta sa călătorie în Canada pentru a promova dialogul în vederea încetării ostilităților dintre cele două țări.

„Acum nu pot merge, deoarece după călătoria în Canada a existat un mic regres cu recuperarea genunchiului, iar medicul a interzis călătoria, spunând 'în Kazahstan nu poți călători'", a afirmat Papa.

„Dar am menținut contactul prin telefon ... Între noi toți, ceva ar putea fi făcut. Urmăresc (situația) cu durerea mea și cu rugăciunile mele. Dar situația este cu adevărat tragică", a spus el.

"Cred întotdeauna că, având un dialog, avansăm", a adăugat Suveranul Pontif.

Într-un interviu acordat Reuters în luna iulie, Francisc a declarat că dorește să viziteze Kievul, dar că vrea să meargă și la Moscova, de preferință mai întâi, pentru a promova pacea.

El a declarat apoi că a suferit „o mică fractură" la genunchi când a făcut un pas greșit în timp ce un ligament era inflamat. Francisc urma să se afle în capitala kazahă Nur-Sultan pentru a participa la cel de-al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale.