Președintele american Joe Biden va solicita 11,7 miliarde de dolari finanțare de urgență de la Congres pentru a oferi ajutor militar și sprijin bugetar Ucrainei și 22,4 miliarde de dolari ajutor înainte de o potențială creștere a cazurilor de Covid în toamnă, a anunțat vineri Casa Albă, relatează Reuters.

Presedintele american Joe BidenFoto: Yuri Gripas-Pool via CNP / SplashNews.com / Profimedia

Solicitarea de finanțare de urgență va include, de asemenea, 2 miliarde de dolari pentru a aborda impactul războiului Rusiei din Ucraina asupra aprovizionării cu energie din SUA, a scris Shalanda Young, directorul Biroului de Management și Buget al Casei Albe (OMB), într-o postare pe blog.

Cererea de finanțare de 47,1 miliarde de dolari vine înainte de încheierea anului fiscal 2022, pe 30 septembrie. Congresul nu a adoptat încă un proiect de lege de finanțare pentru 2023, iar Young a spus că parlamentarii ar trebui probabil să adopte o măsură de finanțare temporară, care să le permită mai mult timp pentru a negocia un pachet fiscal mai cuprinzător.

Solicitările Casei Albe vor include, de asemenea, 3,9 miliarde de dolari finanțare pentru lupta împotriva unui focar cu variola maimuței și 6,5 miliarde de dolari pentru asistența în caz de dezastre naturale, a scris Young.