Complexul Sportiv Lokomotiv din Harkov, care găzduia bazinul echipei naționale de înot sincron, a fost distrus de bombardamentele rusești, relatează Ukrainska Pravda.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful Administrației Regionale de Stat Harkiv, Oleg Sinegubov, a anunțat că „ocupanții au lovit din nou infrastructura pașnică a Harkovului și a regiunii”, în jurul miezului nopții cu lovituri de rachete S-300.

„Aceasta este arena sportivă mondială, unde s-au antrenat „peștii de aur” – campioni la înot sincron. Între aceste ziduri au evoluat vedete mondiale din diverse sporturi, medaliați ai Jocurilor Olimpice. Piscina, clubul modern de box, care a fost inaugurat abia în luna februarie a acestui an, au fost distruse”, a scris Sineguvov pe Telegram.

„Rușii comit din nou teroare împotriva populației civile și asta este tot ce le mai rămâne. La urma urmei, ei nu au succes pe front”, a mai spus șeful administrației regionale.

Echipa Ucrainei de natație a câștigat medalia de aur la proba de înot sincron la Campionatul Mondial de Natație din acest an.