Ministerul rus al Apărării a confirmat joi că forțele sale au lovit trenul din gara Chaplyne din regiunea ucraineană Dnipropetrovsk, atac în care Kievul spune că 25 de civili au murit, iar peste 30 sunt răniți, printre victime fiind și copii.

HotNews.roFoto: Hotnews

În informarea sa zilnică de joi, Ministerul rus al Apărării a susținut că a fost vorba de un tren militar ce urma să livreze armament către linia frontului din estul regiunii Donbas, transmite Reuters.

În imaginile publicate de ucraineni miercuri se văd mai multe vagoane de pasageri arse. De asemenea, acestea nu par să aibă urme de explozii secundare, ce ar fi apărut dacă ar fi transportat muniție.

Rușii au distrus 276 dintre cele (maxim) 165 de avioane ale ucrainenilor

Tot în informarea de joi, Moscova a pretins că a distrus opt avioane de luptă ucrainene în lovituri împotriva bazelor aeriene din regiunile ucrainene Poltava și Dnipropetrovsk. Aceasta ar fi una dintre cele mai grele pierderi pentru forțele aeriene ucrainene din ultimele săptămâni, notează Reuters.

Precizăm însă că rușii susțin că au doborât până acum un total de 276 de avioane ucrainene, în condițiile în care numărul de aeronave de luptă ale Ucrainei era de maxim 165 înainte de începutul războiului.

De asemenea, trebuie spus că aviația ucraineană continuă să fie activă, o mare parte din spațiul aerian al țării continuând să fie disputat de aeronavele de luptă ale celor două parți beligerante.