Premierul britanic Boris Johnson s-a întâlnit miercuri la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a marca Ziua independenței țării, promițând un nou pachet de sprijin militar, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pachetul de 54 de milioane de lire sterline (64 milioane de euro), care va include 2000 de drone, pentru a permite armatei ucrainene să urmărească și să țintească mai bine forțele ruse invadatoare, a declarat biroul lui Johnson într-un comunicat.

"Marea Britanie va continua să fie alături de prietenii noștri ucraineni. Cred că Ucraina poate și va câștiga acest război", a declarat Johnson pe Twitter.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a spus miercuri că lumea trebuie să intensifice furnizarea armelor pentru Ucraina și că pierderile Rusiei sunt „colosale”, în timp ce avantajul lui Putin o să scadă.

”Ce se întâmplă în Ucraina contează pentru noi toți. De aceea sunt astăzi la Kiev. De aceea, Marea Britanie va continua să fie alături de prietenii noștri ucraineni. Cred că Ucraina poate și va câștiga acest război”, a scris Boris Johnson pe canalul său de Twitter, în timp ce se află într-o nouă vizită în Ucraina.

În ciuda amenințării cu atacuri cu rachete, prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson s-a dus la Kiev de Ziua Independenței Ucrainei, aceasta fiind cea de-a treia vizită de la începutul războiului la scară largă, care durează de șase luni.