Centrul pentru Combaterea Dezinformării a spus că unele municipalități au creat alerte de pericol chimic și de radiații prin aplicația Air Alert din Ucraina pentru alerte de raid aerian.

Nou atac ucrainean in BelgorodFoto: Captura video

Dacă până acum oamenii erau avertizați prin semnale acustice de de raiduri aerian, acum, pe fundalul șantajului nuclear din partea Federației Ruse, locuitorii ar putea fi avertizați cu privire la pericolele chimice și de radiații, scrie Unian. net.

Alarmele pentru pericolele chimice vor suna precum clopotele bisericii, cele de radiații ca o sonerie de alarmă, iar alarma pentru a semnala evacuarea din oraș va suna ca o goarnă de tren.

„După o astfel de notificare, ar trebui să porniți radioul sau televiziunea locală și să așteptați informații suplimentare”, arată autoritățile ucrainene.

De asemenea, Centrul pentru Combaterea Dezinformării a reamintit că atunci când se anunță o avertizare de raid aerian, se aude un semnal lung și continuu de sirenă timp de cel puțin 30 de secunde. Ucrainenii sunt îndemnați să nu ignore alarmele. În timpul alarmei, trebuie să mergeți imediat la cel mai apropiat adăpost și să nu uitați de regula celor doi pereți și două ieșiri.