Rusia a anunţat duminică că rachetele sale Kalibr au distrus un depozit de muniţie din regiunea Odesa, unde erau depozitate rachete pentru sistemele americane HIMARS, în timp ce Kievul a declarat că de fapt a fost lovit un depozit de cereale, relatează Reuters.

Racheta Kalibr trasa de pe mareFoto: Profimedia Images

Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele Kalibr lansate de pe mare au distrus un depozit care găzduia și sisteme antiaeriene fabricate din Occident.

Un purtător de cuvânt al administrației regionale din Odesa a declarat că două rachete au fost doborâte deasupra mării, dar că trei au lovit ținte agricole.

Nu au fost victime, a declarat purtătorul de cuvânt, Serhii Bratciuk, pe Telegram. Un expert în explozibili și anchetatori efectuau investigații la depozitul de cereale atins, a spus el.

Reuters nu a putut verifica imediat informațiile.

Ministerul rus al apărării a mai spus că forțele sale au distrus două obuziere M777 în poziții de luptă în regiunea Herson și un depozit de combustibil din regiunea Zaporojie despre care a spus că depozitează peste 100 de tone de motorină.