Pe rețelele de socializare au apărut mai multe clipuri video în care se vede că Statul Major al Flotei Ruse din Sevastopol a fost atacat cu o dronă. Un oficial din Crimeea a confirmat atacul.

Nave de lupta rusesti la SevastopolFoto: Vasiliy Batanov / Sputnik / Profimedia Images

„O dronă a intrat în acoperișul sediului central al Flotei Mării Negre”, a anunțat guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozzhayev, citat de Izvestia, o publicație de propagandă rusă.

"Din nefericire, nu a fost doborât, deși armele de calibru mic funcționau deasupra golfului. Nu există victime", a scris el pe canalul său de Telegram.

Până în acest moment Ucraina nu a revendicat atacul.

Analistului militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute, care urmăreşte constant trupele militare trimise de Putin în Ucraina, spune că pare a fi o dronă kamikaze precum cea folosită pentru a lovi instalația petrolieră din Rostov în luna iunie.

În urmă cu trei săptămâni, presa de stat rusă anunța că sediul central al flotei rusești de la Sevastopol, din Marea Neagră a fost ținta unui atac cu drone, soldat cu cinci răniți, chiar de Ziua Marinei.

Acuzată de Rusia de acel atac, Ucraina a dezminţit că ar fi fost implicată, calificând acuzaţiile drept ”o provocare”.

Noul incident are loc în contextul în care explozii şi atacuri vizând infrastructuri militare ruse se înmulţesc în Crimeea.

-------------