Cel puțin șase persoane au fost ucise și 16 rănite, miercuri, în urma unui bombardament rusesc asupra Harkovului, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, au anunțat autoritățile locale, președintele Volodimir Zelenski denunțând un „atac josnic și cinic”, relatează AFP.

Război în Ucraina: orașul Harkiv, bombardat de rușiFoto: Laurel Chor/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Primarul orașului Harkov, Igor Terehov, a anunțat inițial pe Telegram un bilanț de trei morți și zece răniți, bilanț pe care apoi guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov, l-a revizuit în creștere.

„Din păcate, numărul celor morți și răniți în urma bombardamentului (...) e mai mare: șase persoane au murit, 16 au fost rănite”, a informat Sinegubov pe Telegram.

„Un incendiu puternic a izbucnit la locul atacului, într-o clădire de locuințe”, a adăugat Igor Terehov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit la rândul său miercuri seară despre un imobil de locuinţe „complet distrus” în urma loviturilor rusești.

„Un atac josnic și cinic asupra civililor, care n-are nicio justificare și demonstrează neputința agresorului”, a scris el pe Telegram. „Nu vom ierta, ne vom răzbuna”, a transmis Zelenski.

Situat la aproximativ 40 de kilometri de graniţa cu Rusia în nord-estul Ucrainei, oraşul Harkov este atacat în mod constant de armata rusă încă de la începutul invaziei, dar trupele Moscovei nu au reuşit niciodată să preia controlul asupra oraşului.

Sute de civili au fost ucişi în regiunea Harkov de la începutul războiului, potrivit autorităţilor locale.

Forţele ruse îşi concentrează în prezent ofensiva în estul şi sudul Ucrainei.

___