Viceguvernatorul Reserve Bank of India, Michael Patra, a declarat că, potrivit Departamentului Trezoreriei SUA, o navă indiană a luat petrol de la un petrolier rusesc în largul mării și l-a adus într-un port din Gujarat, potrivit Reuters.

Tanker petrolierFoto: www.richard-seaman.com

Departamentul Trezoreriei SUA a informat India că o navă indiană a preluat petrol de pe un petrolier rusesc în largul mării și l-a adus într-un port din Gujarat, pe coasta de vest, unde a fost rafinat și expediat mai departe, a declarat viceguvernatorul Băncii de Rezervă a Indiei, Michael Patra.

Sancțiunile americane impuse Moscovei pentru invazia din februarie a Ucrainei interzic importul în Statele Unite de produse energetice de origine rusă, inclusiv țiței, combustibili rafinați, distilate, cărbune și gaze.

"Producția rafinată a fost pusă înapoi pe acea navă și a plecat fără destinație. În mijlocul mării a primit destinația, așa că a ajuns la cursul ei, a mers la New York", a declarat Patra la un eveniment de celebrare a 75 de ani de independență a Indiei.