Rudele soldaților ruși care mor pe frontul din Ucraina sunt înștiințați despre decese cu formulare tipărite în 1974 de Uniunea Sovietică, arată o imagine publicată pe Telegram de Marina Litvinovici, activistă pentru drepturile omulu, scrie Meduza.io.

Notificare privind un soldat rus mort în UcrainaFoto: Telegram

Formularul, tipărit în urmă cu aproape jumătate de secol, reprezintă un „document” care oferă dreptul de a solicita pensiile de urmaș și beneficiile stabilite de legislația URSS.

Aproximativ 80.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei ruse, a declarat luni numărul trei al Pentagonului, Colin Kahl.

Pe 20 iulie, șeful CIA, William Burns a spus că se estimează că pierderile rușilor au ajuns 15.000 de morţi şi poate 45.000 de răniţi.

În ultima sa estimare, vineri dimineață, armata ucraineană a evaluat pierderile rușilor la 43.000 de soldați. Kievul nu precizează în estimările sale la ce se referă exact cifra, spunând doar că este vorba de inamici „lichidați”, multe surse media occidentale, precum BBC, considerând că aici sunt incluși și cei uciși, și cei răniți.

Rusia a raportat oficial pierderile militare de doar două ori de la invadarea Ucrainei. La 2 martie, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat 498 de morți și 1.597 de răniți, iar la 25 martie, 1.351 de morți și 3.825 de răniți.

--------------