Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus joi oficialilor guvernamentali să nu mai vorbească cu reporterii despre tacticile militare ale Kievului împotriva Rusiei, spunând că astfel de remarci sunt "iresponsabile", potrivit Reuters.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

În urma unor explozii majore care au distrus marți o bază aeriană rusă din Crimeea, ziarele The New York Times și The Washington Post au citat oficiali sub protecţia anonimatului care au afirmat că forțele ucrainene sunt responsabile pentru distrugerea aerodromului.

Guvernul de la Kiev, pe de altă parte, a refuzat să spună dacă a fost în spatele exploziilor.

"Războiul nu este cu siguranță momentul pentru vanitate și declarații zgomotoase. Cu cât veți divulga mai puține detalii despre planurile noastre de apărare, cu atât mai bine va fi pentru punerea în aplicare a acestor planuri de apărare", a declarat Zelenski în mesajul video adresat zilnic naţiunii.

"Dacă vreți să generați titluri zgomotoase, acesta este un lucru iresponsabil. Dacă doriți victoria Ucrainei, este altceva, și ar trebui să fiți conștienți de responsabilitatea pe care o aveți pentru fiecare cuvânt pe care îl spuneți despre planurile de apărare sau de contraatac ale statului nostru", a spus Zelenski.

Zelenski s-a adresat oficialilor de stat, locali și militari, precum și altor persoane despre care a spus că vorbesc despre evenimentele de pe front.

Imaginile publicate de firma independentă de sateliți Planet Labs au arătat trei cratere aproape identice în care au fost lovite clădirile bazei aeriene.

Erau vizibile în mod clar carcasele arse a cel puțin opt avioane de război distruse.

----