Primarul pro-ucrainean din Melitopol, oraş ocupat temporar de ruşi, anunţă că forțele rezistenței locale au atacat sediul partidului pro-Kremlin "Rusia Unită", potrivit Korrespondent, citat de Rador.

Primarul din Melitopol, Ivan FedorovFoto: Captură Youtube

"Există declarații concrete conform cărora a fost anunțată o vânătoare împotriva tuturor celor implicați în pseudo-referendumul din partea temporar ocupată a regiunii Zaporijjia.

Acest lucru indică faptul că forțele de rezistență vor fi cu siguranță împotriva 'referendumului' și vor acționa, vor face tot posibilul pentru a preveni o astfel de acțiune" - a declarat primarul Ivan Fedorov.

Între timp, canalul de Telegram RIA Melitopol a relatat că, în noaptea de 9 spre 10 august, a avut loc o explozie în centrul orașului, lângă sediul partidului "Rusia Unită", unde ocupanții ruşi făceau pregătiri pentru "referendum".

"Vizuina colaboraţioniştilor din Melitopol a fost aruncată în aer. Partizanii din Melitopol au transmis un mesaj tuturor colaboraţioniştilor care pregătesc falsul referendum din regiunea Zaporijjia.

În noaptea de 8 spre 9 august, în timp ce Forțele Armate ale Ucrainei 'lucrau' la bazele militare situate în zone industriale, în jurul orei 22:00, o explozie s-a auzit chiar în centrul orașului, lângă sediul 'Rusiei Unite', amplasat în centrul comercial Fokstrot. Acolo, invitații din Rusia, alături de trădătorii locali, se pregăteau să organizeze un vot fals" - se arată în mesajul postat pe Telegram.

"Nu sunt victime, deocamdată. Dar acesta este un avertisment puternic pentru oricine decide să ia parte la lucrările comisiilor teritoriale, vizitele din ușă în ușă sau alte absurdităţi legate de pseudo-referendum. Nu va exista niciun fel de clemenţă. Trădătorii locali înțeleg acest lucru" - a mai notat RIA Melitopol.

Ziarul Korrespondent aminteşte că, în noaptea de marţi spre miercuri, Forțele Armate ale Ucrainei, de asemenea, au atacat cu rachete HIMARS puncte de desfăşurare temporară ale trupelor ruse din zone industriale ale oraşului Melitopol.