În ultima lună, pe cea mai de succes axă de luptă a sa din Donbas, armata rusă a reușit să înainteze doar 10 kilometri din cauză că nu a avut destule forțe de infanterie, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de marți dimineață.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • În weekend, Rusia a continuat să își concentreze forțele pentru consolidarea apărării în sudul Ucrainei. În pofida schimbării acestei direcții a eforturilor sale, Rusia a continuat și atacurile asupra pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk.
  • În ultimele 30 de zile, asaltul Rusiei spre orașul Bahmut a fost axa sa cea mai de succes în Donbas; cu toate acestea, Rusia a reușit să avanseze doar aproximativ 10 km în acest timp.
  • În alte sectoare din Donbas unde Rusia a încercat să pătrundă, forțele sale nu au câștigat mai mult de 3 km în această perioadă de 30 de zile; aproape sigur, mult mai puțin decât era planificat.
  • În ciuda utilizării continue și intense a artileriei în aceste zone, Rusia nu a reușit să genereze infanterie de luptă capabilă în număr suficient pentru a asigura progrese mai substanțiale.

---------------