​Rusia adună trupe în sudul Ucrainei, dar scopul consolidării poziției nu este încă clar, avertizează serviciile de informații din Marea Britanie, precizând că forțele ruse s-ar putea pregăti pentru un nou asalt sau doar anticipează o contraofensivă din partea ucrainenilor.

Orasul HersonFoto: Andrey BORODULIN / AFP / Profimedia

Potrivit sursei citate, convoaie lungi de camioane militare ruse, tancuri, artilerie remorcată și alte arme continuă să plece din regiunea Donbas și se îndreaptă spre sud-vest. De asemenea, s-a raportat că echipamentele se deplasează din Melitopol, Berdiansk, Mariupol, ocupate de ruși și din Rusia continentală, pe Podul Kerci, în Crimeea. Batalioanele tactice, care cuprind între 800 și 1.000 de militari, au fost desfășurate în Crimeea și aproape sigur vor fi folosite pentru a sprijini trupele ruse din regiunea Herson.

La 2 august 2022, un nou batalion a fost desfășurat în Crimeea, iar altele sunt, de asemenea, redistribuite din Gruparea de forțe de Est. Acestea vor fi foarte probabil trimise în regiunea Herson în zilele următoare.

Potrivit sursei citate, armata ucraineană continuă să lovească spatele inamicului, țintind podurile, depozitele de muniții și nodurile feroviare din sudul ocupat.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va intra în curând într-o nouă fază. Cele mai intense lupte se vor muta pe un front cu o lungime de aproximativ 350 km - de la Zaporojie la Herson", susțin serviciile de informații britanice.