Aproximativ 10 blindate grele donate de Macedonia de Nord Kievului au tranzitat România pentru a ajunge în țara invadată de Rusia, relatează Știrile TVR. Recent, ministerul apărării de la Skopje a anunţat că va oferi Ucrainei un număr nespecificat de tancuri T-72.

Tancuri din Macedonia de Nord tranzitează România pentru a ajunge în UcrainaFoto: Captură video TVR Info

Joi după-amiază, un convoi care transportă mai multe tancuri de provenienţă sovietică a fost filmat în Bulgaria în timp ce era escortat de poliție, în drum spre podul Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Un general în rezervă, consultat de TVR, a spus, după ce a vizionat filmarea, că blindatele par a fi T-72, tancuri de provenienţă sovietică din anii '80.

Ministerul bulgar al apărării a confirmat pentru Ştirile TVR că tancurile erau într-adevăr din Macedonia de Nord, au tranzitat Bulgaria şi se îndepretau spre România.

TVR întrebat Ministerul Apărării Naţionale unde vor ajunge blindatele care au ajuns din Macedonia de Nord prin Bulgaria în România, însă nu a primit un răspuns.

În urmă cu câteva zile, ministerul apărării de la Skopje a anunţat că va dona Ucrainei un număr nespecificat de tancuri T-72, însă a precizat că mașinile de luptă au blindaj compozit şi sistem computerizat de stabilizare a focului.