​Tribunalul militar al Districtului Sud din Rostov-pe-Don a decis să îl aresteze preventiv pe generalul-locotenent Viktor Voronov, comandantul adjunct al Districtului Militar Sud, după ce militarul a fost acuzat că ar fi folosit fondurile armatei ruse pentru amenjarea unui teren și renovarea unei case în 2021, relatează Kommersant.

Viktor Voronov, unul dintre generalii lui PutinFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Tribunalul militar al Districtului Sud din Rostov-pe-Don l-a trimis miercuri în arest preventiv pe generalul-locotenent Viktor Voronov, comandantul adjunct al Districtului Militar Sud, pe care îl acuză de abuz de putere, luare de mită și fraudă.

Generalului din armata lui Putin a fost arestat până la 19 septembrie în urma deciziei tribunalului militar din garnizoana Rostov-pe-Don.

Voronov este inculpat într-un dosar penal deschis la sfârșitul lunii iulie în care este acuzat de amenajarea unui teren și renovarea unei case pe cheltuiala ministerului apărării în 2021.

Potrivit anchetei, pentru a deturna peste 1,3 milioane de ruble, echivalentul a 21.000 de euro, de la ministerul rus al apărării, Voronov a încheiat contracte fictive de furnizare de materiale de construcție necesare districtului militar, care au fost de fapt folosite de Voronov în scop personal.

Avocatul generalului-locotenent, Alexander Zamansky, a făcut apel împotriva deciziei de arestare a militarului.

Tribunalul Militar Districtual Sudic și-a păstrat decizia, cu toate că apărătorul a cerut instanței să fie arestat la domiciliu.