Ultimele familii rămase în regiunea Donețk au fost avertizate că trebuie să evacueze pe măsură ce Rusia avansează încet în zona deja controlată în mare parte de armata Moscovei, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Olena, rezidentă în orașul Bakhmut din regiune, a încercat să-și protejeze fiica de patru ani de realitățile dure ale războiului din Ucraina.

”Noaptea trecută, când au fost bombardamente, am dat televizorul mai tare ca să nu audă. Acum două săptămâni, când orașul a fost puternic bombardat, se trezea de două ori pe noapte. Îi este frică, se trezește, nu înțelege ce se întâmplă. Dacă se va întampla ceva rău, nici nu știu. Nu o să-mi revin dacă li se întâmplă ceva celor dragi și apropiați.

Să crești o familie este extrem de dificil. Siguranța copilului este crucială. Voi face tot ce-mi stă în putință. Aici nu există viitor pentru copii”, mai spune Olena.

De teamă să nu-și traumatizeze copilul, femeia refuză să-i spună că este război și inventează tot felul de povești pentru a explica ceea ce se întamplă în jur.

”Încerc să fiu inventivă, ca să nu înțeleagă”.