Sentința unui soldat rus, care a fost condamnat la închisoare pe viață în luna mai pentru uciderea unui civil în Ucraina, a fost redusă la 15 ani de închisoare în urma unui apel, a anunțat vineri un tribunal din Kiev, potrivit AFP.

Sergentul rus Vadim SisimarinFoto: Efrem Lukatsky / AP - The Associated Press / Profimedia

"Recursul depus de apărare a avut succes parțial. Hotărârea instanței (...) a fost modificată", a precizat Curtea de Apel Kiev într-un comunicat, adăugând că noua sentință este de "15 ani de închisoare".

Vadim Șișimarin a declarat în fața instanței că a acționat sub presiunea unui alt soldat în timp ce încerca să fugă în Rusia cu o mașină furată împreună cu alți patru soldați.

Soldatul, originar din Irkuțk, în Siberia, îi "ceruse iertare" văduvei lui Chelipov în timpul unui scurt schimb de replici cu aceasta în sala de judecată de la Kiev, în luna mai.

Forțele ruse au fost acuzate de crime de război și abuzuri de către autoritățile ucrainene, în special în timpul ocupării periferiilor capitalei, de unde s-au retras la sfârșitul lunii martie.

De asemenea, ei au fost acuzați de Kiev de detenții arbitrare și tortură în teritoriile pe care le ocupă în sudul Ucrainei.