Introducerea embargoului în ceea ce privește gazul rusesc este imposibil, a declarat jurnaliștilor cancelarul Austriei, Karl Nehammer, transmite Tass, preluată de Rosbalt.

Karl NehammerFoto: Wikipedia / BKA

"Poziția Austriei este că este imposibil să se impună un embargo asupra gazelor rusești. Nu numai pentru că Austria este dependentă de gazul rusesc, de el depinde, de asemenea, industria Germaniei, iar dacă aceasta se va prăbuși, atunci și cea austriacă se va prăbuși, ne așteaptă șomajul în masă", a spus politicianul austriac, citează Rador.

El și-a exprimat încrederea că "sancțiunile inteligente", cum ar fi restricțiile în ceea ce privește componentele electronice, își vor arăta eficiența în timp.

Livrările prin conducta Nord Stream au fost reduse la 20% din capacitate, așa cum promisese Gazprom - 1,28 milioane de metri cubi/oră. Acest lucru a fost înregistrat de operatorul german GASCADE începând cu ora 9:00 (ora Moscovei).

Compania rusă a comunicat că pe 27 iulie va opri pentru reparații încă o turbină care pompează gaze pe conducta care duce în Germania.

Nehammer a declarat că Comisia Europeană nu face decât să pregătească un eşec strategic cu instrucțiuni contradictorii privind achizițiile de gaze și, în același timp, nu își respectă propriile promisiuni, potrivit Reuters.

Executivul UE le-a cerut statelor membre să nu concureze unele cu altele pe piețele mondiale de gaze, în timp ce a transmis Austriei să cumpere gaz pentru a-și umple depozitele, a declarat dl Nehammer la o conferință de presă comună cu premierul ungar Viktor Orban.

În același timp, o platformă promisă pentru coordonarea achizițiilor de gaze din UE nu s-a materializat încă.

"Auzim multe anunțuri din partea Comisiei Europene, dar foarte puține implementări", a spus el reporterilor. "Această platformă comună de cumpărare ar fi mai importantă ca niciodată", citează Rador.