“Nu este clar ce se va întâmpla cu cei aproximativ 26.000 de ucraineni după data de 31 august“, a spus adjunctul ministrului bulgar al turismului, Irena Gheorghieva, potrivit 24Chasa, citat de Rador.

Sozopol, BulgariaFoto: Stoyan Haytov, Dreamstime.com

Actualul program de cazare a refugiaților din Ucraina se încheie pe 31 august. Nu este încă clar ce se va întâmpla cu cele aproximativ 26.000 de persoane cazate după această perioadă, a declarat ministrul adjunct al turismului de la Sofia, Irena Gheorghieva, în emisiunea „Ziua începe”.

„Grupul de coordonare va decide ce se va întâmpla după 31 august. Probabil că va mai fi nevoie de ajutorul hotelurilor, dar aceasta este părerea mea”, a spus viceministrul Gheorghieva. Ea a adăugat că sunt bani pentru că sunt fonduri neutilizate în cadrul programelor europene.

Aproximativ 26.000 de ucraineni sunt cazați în aproximativ 1.000 de hoteluri private și baze de stat din Bulgaria. La începutul săptămânii viitoare, este de așteptat ca banii din programul pentru refugiați pentru luna mai să fie în conturi, a asigurat Gheorghieva.

Ea a spus că întârzierea plăților, care a stârnit proteste în rândul hotelierilor, cu un volum mare de documente, care trebuiau verificate pentru a exista siguranța că fondurile au fost cheltuite conform programului.

Irena Gheorghieva se așteaptă ca documentele să fie procesate mai rapid în lunile următoare - iunie, iulie și august.