Rusia își susține eforturile de război din Ucraina cu ajutorul minorităților etnice, ceea ce ar fi declanșat ”rezistența în enclave etnice”, potrivit ultimului raport al Institutului pentru Studiul Războiului.

Soldați rușiFoto: Dreamstime.com

Think tankul cu sediul la Washington a precizat că, cel mai probabil, încercarea Kremlinului de a ”proteja etnicii ruși” și de a evita mobilizarea acestora ar putea incita rezistența în unele dintre enclavele etnice ale Rusiei, care ar putea să suporte în mod disproporționat efortul de război.

ISW a raportat, de asemenea, că Rusia se concentrează probabil pe capturarea Siverskului și Bakhmut în această etapă, mai degrabă decât a Slovianskului.

Luni, serviciul de informații al ministerului britanic al apărării transmitea că, pentru a compensa pierderile Moscovei, gruparea Wagner (cunoscută ca armata privată a lui Putin) a renunțat la orice standarde în materie de recrutare și a recurs la pușcăriași sau persoane cu cazier judiciar, aflate până acum pe lista neagră. Aceștia nu beneficiază de pregătire militară, ceea ce, pe termen lung, va afecta eficacitatea armatei ruse.