Poliția rusă a reținut-o pe jurnalista Marina Ovsiannikova, care în martie a întrerupt o emisiune de televiziune în direct pentru a denunța războiul declanșat de Moscova în Ucraina, relatează luni The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția a reținut-o duminică după ce Ovsiannikova, în vârstă de 44 de ani, a protestat din nou, singură, lângă Kremlin.

Vineri, Marina Ovsiannikova a publicat imagini pe Telegram în care apare purtând o pancartă lângă Kremlin în semn de protest împotriva uciderii copiilor ucraineni, numindu-l pe Putin "ucigaş".

Apropiații săi cred că arestarea are legătură cu acest nou protest.

“Marina a fost reținută”, au scris apropiații săi pe contul ei de Telegram. “Nu există informații despre locul în care se află”, mai scriau aceștia.

Mesajul era însoțit de trei fotografii în care femeia era condusă de doi ofițeri de poliție către o dubă.

La scurt timp după postare, Ovsiannikova a publicat ea însăși pe pagina sa de Facebook imagini în timp ce își plimba câinii. “Am ieșit la o plimbare cu câinii. Abia ce am ieșit pe poartă că oamenii în uniforme m-au abordat”, a relatat ea. ”Acum mă aflu la Krasnoselsky, la ministerul de interne”, a mai scris ea, referindu-se la o secție de poliție din Moscova.

Trei ore mai târziu, Ovsiannikova a transmis că a fost eliberată. ”Sunt acasă. Totul este Ok. Dar acum știu că este bine să ai pașaportul și valiza la tine când ieși”, a mai scris ea.