Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că atunci când cedezi în faţa invadatorilor, aceştia nu se opresc niciodată.

Olena ZelenskaFoto: Captura YouTube

”Iată ce nu pot să înţeleg: în timpul celui de-al doilea război mondial informaţia era disponibilă mult mai greu. Atunci locuitorii statelor agresoare se puteau justifica prin simplul fapt că nu aveau unde să citească despre crimele ţărilor lor. Acum, însă, oamenii pot afla foarte repede despre ce s-a întâmplat la Bucha sau la Mariupol. Depinde doar de persoana respectivă dacă vrea sau nu să ştie adevărul”, a afirmat Zelenska, potrivit site-ului preşedinţiei ucrainene, potrivit news.ro

În interviu, Olena Zelenska a răspuns şi pacifiştilor europeni care consideră că furnizarea de arme către Ucraina nu face altceva decât să prelungească războiul: ”A fi pacifist atunci când ucigaşi înarmaţi se apropie de tine este ultima soluţie. Puteţi să vă imaginaţi că invadatorii ruşi pătrund în Milano sau Napoli, că au ocupat periferiile Romei şi îi ucid pe locuitorii din suburbii, că rachetele lor lovesc zilnic cartiere rezidenţiale în Bologna şi de sub dărâmături sunt scoşi copii fără suflare. Şi atunci cineva ar veni să vă spună: nu mai rezistaţi, depuneţi armele! Veţi face asta?”

”Trebuie să înţelegem un lucru extrem de important: un invadator, la fel ca un violator, nu se va opri niciodată dacă vei ceda în faţa lui. Va merge mai departe. Şi cine ştie când te va găsi? Nu asta îmi doresc! Oprind invazia acum, ucrainenii nu o opresc doar pentru ei, ci pentru toată Europa!”, a mai spus Olena Zelenska.