Armata lui Vladimir Putin a încercat să bombardeze miercuri Insula Șerpilor, dar nu a reușit să o lovească, ceea ce respectă tiparul forțelor aeriene rusești care nu reușesc să obțină succese în bătălia tactică, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de vineri dimineață.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • În Donbas, forțele ruse și pro-ruse separatiste din Republica Populară Luhansk susțin că au intrat în periferia orașului Siversk.
  • Acest lucru nu a fost confirmat, însă forțele rusești au avansat încet spre vest după bombardamente și asalturi de sondare spre Siversk dinspre Lysychansk pentru a deschide o cale de acces spre Sloviansk și Kramatorsk.
  • Bahmut va fi probabil următorul obiectiv, odată ce Siversk va fi securizat.
  • De la retragerea de pe strategica Insulă a Șerpilor, la 30 iunie 2022, Rusia a încercat să împiedice utilizarea acesteia de către Ucraina. Cu toate acestea, la 13 iulie 2022, atacurile aeriene efectuate de două avioane de vânătoare rusești Su-27 nu au reușit să lovească insula.
  • Acest lucru urmează modelul forțelor aeriene rusești care nu reușesc să se angajeze cu succes în bătălia tactică.
  • De la începutul invaziei, peste 2,5 milioane de persoane au fost evacuate din Ucraina în Rusia. Rusia continuă să se confrunte cu acuzații potrivit cărora îi deportează cu forța pe ucraineni; în multe cazuri, ucrainenii ar fi fost maltratați în taberele de filtrare înființate de Rusia.

---------------