Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, marţi, pe ambasadorul agreat al Ucrainei, Ihor Prokopchuk, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul român a reafirmat "sprijinul ferm al României pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei”, arată MAE într-un comunicat de presă.

În cadrul discuţiilor, Bogdan Aurescu şi ambasadorul agreat Ihor Prokopchuk au avut un schimb de opinii aprofundat cu privire la situaţia de securitate, economică şi umanitară din Ucraina şi a fost salutat dialogul politic bilateral foarte dinamic din ultima perioadă dintre România şi Ucraina, diplomatul ucrainean mulţumind în mod deosebit pentru sprijinul consistent şi prompt acordat de ţara noastră statului vecin şi cetăţenilor săi încă de la debutul conflictului.

Bogdan Aurescu a adresat, de asemenea, felicitări pentru obţinerea de către Ucraina a statutului de stat candidat la Uniunea Europeană şi a reamintit sprijinul deplin şi ferm al României pentru atingerea acestui obiectiv şi pentru avansarea pe mai departe a agendei europene a Ucrainei.

Șeful diplomaţiei române a amintit susţinerea consecventă acordată de România Ucrainei în forurile internaţionale, inclusiv pentru pachetul consistent de măsuri pentru Ucraina aprobat la Summitul NATO de la Madrid din perioada 28-30 iunie, precum şi pentru măsurile adoptate la Summit cu privire la securitatea regiunii Mării Negre.