Un consilier al unui deputat ucrainean a fost recrutat de FSB și scurgea informații importante spionilor ruși, a precizat Serviciul de Informații al Ucrainei, citat de Nexta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul al cărui nume nu a fost făcut public a fost reținut.

Serviciile de Securitate ale Ucrainei (SBU) au declarat că bărbatul a primit între 1.500 și 4.000 de dolari pentru a colecta informații despre cooperarea internațională a Ucrainei, politica internă, politicile de frontieră cu Rusia și războiul din Donbas.

A fost recrutat de FSB în timpul unei călătorii la Moscova. Acum este acuzat de trădare, pedeapsa maximă fiind închisoarea pe viață, relatează și Kyiv Independent.

Nu este primul caz de spionaj descoperit de serviciile de la Kiev. În urmă cu două luni, autorităţile ucrainene spuneau că au demascat o reţea de spioni ruşi. Unul dintre ei ar fi lucrat chiar în comandamentul militar ucrainean, a declarat duminică un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski. Rusia ar fi pus la cale un atentat terorist, transmiteau autoritățile de la Kiev, în mai.

Rușii ar fi intenționat să doboare un avion de pasageri pe teritoriul Rusiei sau Belarus, utilizând un sistem defensiv aerian Stinger fabricat de americani. Moscova intenționa să acuze apoi Ucraina și aliații săi pentru tragedia aviatică, mai susține serviciul secret citat de Kyiv Independent. (Știre actualizată)