Forțele ucrainene au reușit o nouă lovitură de efect împotriva armatei ruse, o înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare în data de 4 iulie arătând cum un lansator multiplu de rachete BM-27 „Uragan” explodează spectaculos.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lovitura a fost reușită de Brigada 28 de Infanterie Mecanizată în regiunea Herson, acolo unde autoritățile de ocupație instalate de ruși au anunțat recent că vor organiza un referendum pentru alipirea la Rusia.

Atacul a fost geolocalizat independent ca având loc la nord de Tomîna, un sat aflat la aproximativ 26 de kilometri vest de orașul Herson.

Tot pe 4 iulie forțele armate ucrainene au distribuit o înregistrare video ce arată în premieră cum militarii săi trag pe timp de zi cu lansatoarele multiple de rachete HIMARS primite din partea Statelor Unite. Acest atac a avut loc de asemenea în regiunea Herson.

Va fi Herson noul punct central al luptelor din Ucraina?

Mick Ryan, un general australian în retragere, a afirmat luni într-o serie de postări făcute pe pagina sa de Twitter că, după căderea orașului Liciansk și cucerirea regiunii Lugansk de către ruși, următoarea bătălie importantă din Ucraina se va da probabil în sudul țării.

Ofițerul afirma de asemenea că forțele armate ucrainene au început să erodeze treptat apărarea rusă din sudul Ucrainei, în special în regiunea Herson.

„Ucraina a fost ajutată în această regiune de apariția unei mișcări de rezistență ucraineană care operează în mai multe zone din sud. Rușii, care și-au concentrat majoritatea capabilității ofensive în est, sunt de asemenea mai vulnerabili în sud”, explica el în urmă cu o zi.

„Frontul sudic este vital pentru Ucraina. Este de o importanță strategică ca o campanie să recupereze teritorii și porturi. Dar, chiar și cu mai multe porturi deschise, Occidentul și Ucraina vor avea nevoie în continuare să găsească o soluție la blocada Flotei Mării Negre a Rusiei”, conchidea Mick Ryan.

Urmărește ultimele evoluții din a 132-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.