Locuitorii Moscovei au votat pentru numirea teritoriului de lângă Ambasada Marii Britanii în Piaţa Republicii Populare Lugansk (LNR), se anunţă, luni, pe site-ul oficial al primarului și al Primăriei capitalei ruse, potrivit agenției ruse Tass, citată de Rador.

MoscovaFoto: Vlad Karkov/SOPA Images/ Profimedia

"Localnicii au decis să denumească teritoriul de-a lungul terasamentului Smolenskaia, cuprins între Strada Protocinîi și ieșirea spre strada Novîi Arbat, în cinstea Republicii Populare Lugansk (LNR).

Votarea a avut loc în cadrul proiectului "Cetățean activ" şi la acesta au participat 109.603 de persoane. Opțiunea aleasă de majoritatea participanţilor la vot a câștigat 56,85% din voturi" - se afirmă în comunicat.

În mesaj se clarifică faptul că printre opțiunile de vot s-au mai aflat teritoriul de-a lungul străzii Akademika Piliughin, între Leninskîi Prospekt și Parcul Voronţovskyii (a fost ales de 10,64% dintre cei care au votat), teritoriul de-a lungul străzii Bolşoi Rjevski, lângă intersecția străzii Malaia Molceanovka (13,78%).

De asemenea, s-a permis soluționarea acestei probleme de către specialiști (această opțiune a câștigat 18,73% din voturi). "Deciziile susținute cu majoritate de voturilor vor fi implementate în oraș" - se afirmă pe site.