Noi imagini video cu voluntarii străini ce luptă împotriva rușilor în Ucraina au apărut pe platformele social media, un fost pușcaș marin american afirmând că soldații ruși s-au retras „dar îi prindem data viitoare”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înregistrarea video a fost publicată de Isaac, un pușcaș marin american care a distribuit mai multe filmări cu lupte duse de membri ai Legiunii Internaționale formate din voluntari străini. Potrivit acestuia, filmarea a fost înregistrată în regiunea Lugansk.

Isaac a participat și la luptele puternice din Severodonețk, acesta notând pe 23 iunie că el și „echipa” sa au luptat împotriva „orcilor” în acest oraș din Lugansk din care forțele ucrainene s-au retras în cele din urmă săptămâna trecută.

„Din păcate, va trebui să ne scoatem armata din Severodonețk, pentru că rămânerea pe poziții compromise nu are sens - numărul morților este în creștere”, anunța vineri Serghei Gaidai, guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk.

Legiunea Internațională a ajuns în Severodonețk la începutul lunii iunie

Într-o altă postare făcută pe 17 iunie, Isaac nota că unii voluntari străini au murit luptând alături de forțele ucrainene în bătălia pentru Severodonețk, dar au și provocat pierderi grele forțelor de elită rusești.

„Echipa mea din Legiunea Internațională a Ucrainei și alte unități ucrainene au dus o bătălie intensă pentru recâștigarea Severodonețk. Am pierdut războinici grozavi, dar am provocat daune semnificative trupelor Spetsnaz (forțe speciale) rusești și cecene”, spunea fostul pușcaș marin american pe Twitter la momentul respectiv.

„Nimic din ceea ce merită nu se obține ușor”, adăuga acesta într-o postare însoțită de un clip video de peste două minute ce arată o secvență de luptă într-o zonă ce pare industrială.

Luptători ai Legiunii Internaționale au ajuns la începutul lunii iunie în Severodonețk pentru a întări apărarea orașului însă superioritatea copleșitoare a rușilor în materie de artilerie și alte armamente convenționale s-a dovedit prea puternică pentru forțele ucrainene.

Urmărește ultimele evoluții din a 126-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.