Mama unuia dintre cei doi prizonieri americani capturați de separtiștii pro-ruși în timpul unei bătălii în apropiere de Harkov, Ucraina, la începutul acestei luni, a declarat pentru CNN că acești ar fi "dispuși să negocieze”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bunny Drueke a declarat că fiul ei, Alexander John-Robert Drueke, a vorbit în ultimele zile - sub constrângere - cu un oficial al Departamentului de Stat al SUA.

"Ceea ce au spus a fost că este deținut de Republica Populară Donețk și că sunt dispuși să facă o înțelegere pentru eliberare", a declarat Drueke pentru CNN, caracterizând ceea ce i-a fost transmis de Departamentul de Stat.

Drueke a spus că persoana de contact din cadrul Departamentului de Stat i-a spus că a fost clar în timpul convorbirii telefonice că fiului ei i s-a spus ce să spună. Ea a fost informată despre convorbire sâmbătă, dar nu este clar când a avut loc.

Un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat a declarat pentru CNN că nu poate da detalii din considerente de confidențialitate, "dar avem o misiune principală de a oferi sprijin americanilor aflați în nevoie și luăm această obligație în serios în orice moment și în orice circumstanțe".

Așa-numita Republică Populară Donețk (RPD) este o republică autoproclamată, susținută de Rusia, care guvernează o porțiune separatistă a regiunii ucrainene Donețk din 2014.

Ea a spus că nu este clar ce cer răpitorii săi în negocierile cu guvernul SUA. Dacă au cerut ceva, "Departamentul de Stat nu mi-a împărtășit acest lucru", a spus ea.

"El a spus că avea mâncare și apă, că era tratat bine și părea bine", a spus ea dăugând că era ținut separat de colegul său de captivitate, Andy Tai Ngoc Huynh, dar că îl văzuse pe acesta cu câteva zile înainte și "părea în regulă".

Săptămâna trecută, un canal de YouTube naționalist sârb pro-rus, HelmCast, a publicat un interviu video editat de peste 50 de minute cu Drueke și Huynh.

În interviu, un bărbat poate fi auzit în spatele camerei dezvăluind locația interviului lor atunci când spune "aici, în Donețk" în timpul unei întrebări adresate lui Drueke.

Drueke a fost, de asemenea, întrebat în interviu dacă are obiecții cu privire la modul în care a fost tratat de la capturarea sa, iar acesta a dezvăluit că a fost bătut de câteva ori.

-----------