Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, acuză Washingtonul că agravează conflictul din Ucraina prin aprovizionarea continuă cu arme a trupelor ucrainene, mișcări provocatoare care determină regimul de la Kiev „să omoare în masă civili” și care complică „relațiile dintre cele mai mari puteri nucleare”, relatează TASS.

Anatoli AntonovFoto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

„Inundarea nesăbuită a Ucrainei cu arme nu face decât să strângă spirala conflictului și să crească posibilitatea unei escaladării a conflictului cu consecințe imprevizibile", a declarat Anatoli Antonov pe canalul Telegram al ambasadei ruse în SUA.

„Cu toate acestea, conducătorii de la Washington, orbiți de ideea de a slăbi Rusia, nu sunt încă capabili să evalueze rațional întregul pericol al mișcărilor lor", a adăugat ambasadorul rus.

„Administrația Biden mărește livrările de arme către Kiev. Dacă înainte livra lansatoare portabile de rachete antiaeriene și rachete antitanc, acum a trecut la artilerie grea, sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate și, după toate aparențele, la sisteme de apărare aeriană", a precizat Antonov.

Diplomatul rus a subliniat că, în plus, SUA împărtășesc informații cu partea ucraineană și se consultă cu privire la „cum să acționeze pe câmpul de luptă".

„În esență, prin mișcările sale provocatoare, SUA împing regimul de la Kiev să ucidă în masă civili. În plus, în acest caz, SUA aprobă desfășurarea continuă a mercenarilor americani în Ucraina", a adăugat el.

„O astfel de politică creează riscuri suplimentare în relațiile dintre cele mai mari puteri nucleare", a subliniat ambasadorul Rusiei în SUA.

-----------