Lovitura dată de ucraineni luni dimineață asupra megadepozitului de muniții rusesc de lângă orașul Lugansk a provocat un șir de explozii, unele enorme, imaginile din satelit arătând că au apărut incendii până la o distanță de 10 kilometri, iar dâra de fum are circa 100 de kilometri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel mai probabil incendiile au fost provocate de explozii secundare, adică de muniții și rachete care s-au declanșat din cauza loviturii ucrainene.

Consilierul prezidențial ucrainean Oleksei Arestovich a spus luni seară că, în ultima săptămână, forțele Kievului au distrus 16 depozite de muniții din regiunea Lugansk, folosind atât rachete Tochka-U, cât și lansatoare HIMARS primite de la americani.

Potrivit mai multor experți, trupele de apărare se concentrează în mod deosebit pe astfel de lovituri pentru a afecta capacitățile de artilerie ale rușilor, care recurg la bombardamente masive, prin care distrug totul în fața lor pentru a putea să înainteze.

Ținând cont de distanța mare până la linia frontului, 50-70 km, cel mai probabil atacul ucrainean asupra depozitului de muniții rusesc de lângă orașul Lugansk a fost efectuat cu Tochka-U.

Imagini cu incendiul și cu efectele sale au fost postate pe rețelele de socializare:

-----------