Două tancuri rusești distruse pe câmpurile de luptă din nordul Ucrainei au fost expuse luni la Varșovia, în ceea ce, potrivit unui consilier de rang înalt al premierului polonez, reprezintă o dovadă că Kievul ar putea câștiga războiul, transmite Reuters.

Două tancuri rusești distruse pe câmpurile de luptă din nordul Ucrainei au fost expuse la VarșoviaFoto: Profimedia Images

„Această expoziție dovedește că rușii pot fi înfrânți. Mulți oameni, mai ales în Europa, au spus că armata rusă este invincibilă... Acest echipament rusesc distrus dovedește că determinarea și curajul ajută la înfrângerea armatei ruse", a declarat a declarat consilierul Michal Dworczyk.

„Am văzut și am distrus multe dintre aceste tancuri", a spus James, un avocat de 56 de ani din Oregon, Statele Unite, care a luptat în armata ucraineană înainte de a veni în Polonia.

Polonia este unul dintre cei mai fideli aliați ai Ucrainei de când forțele președintelui Vladimir Putin au lansat ceea ce Kremlinul numește „operațiunea militară specială".

Sursă foto: Profimedia Images

„Din fericire, armata ucraineană este foarte motivată, foarte bine echipată, luptând pe propriul pământ, luptând pentru casele lor, pentru femeile și copiii lor", adăugat James.

Tancurile sunt programate să fie expuse și la Madrid și Lisabona, au declarat organizatorii expoziției.