Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că presupusa asasinare a unui colaborator al rușilor din orașul ocupat Herson nu este altceva decât ”un act de terorism”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al KremlinuluiFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

”Pot doar să spun: armata noastră este acolo și, desigur, această activitate teroristă necesită o atenție specială. Acestea nu sunt altceva decât acte de terorism. Și, în consecință, ei pot fi tratați ca atare”, a spus Peskov, citat de Tass și preluat de The Guardian.

Un oficial din administrația impusă de ruși la Herson a fost ucis după ce o mașină-capcană a sărit în aer, cel mai probabil fiind vorba despre un asasinat, a declarat șeful adjunct al administrației pentru Reuters. Dmitri Savlucenko,

Șeful departamentului pentru familii, tineret și sport al Administrației Militar-Civile din Herson a fost ucis într-o explozie cu bombă.

Agenția de presă rusă Tass a relatat că două mașini incendiate au fost găsite într-o curte din orașul Herson, unde a avut loc explozia, iar ferestrele unei case cu patru etaje au fost sparte.

RIA Novosti relatează că mașina a sărit în aer în momentul în care Savlucenko a intrat în ea.