1.333 de cadavre ale locuitorilor din regiunea Kiev uciși în timpul ocupației ruse au fost găsite până acum, a transmis marți poliția locală citată de Kyiv Independent.

Zonă rezidențială bombardată din orașul Borodianka, la nord-vest Kiev Foto: Sergei Chuzavkov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Șeful poliției din regiunea Kiev, Andrii Nebîtov, a precizat, într-o intervenție televizată, că 213 dintre cadavrele găsite nu au fost încă identificate, în timp ce alte 300 de persoane sunt date dispărute.

”Din păcate, continuăm să găsim cadavrele cetățenilor noștri decedați... Astăzi avem deja 1.333 de trupuri ale ucrainenilor morți, care au fost deja examinate de anchetatori și transferate la instituțiile criminalistice”, a spus Nebîtov.

Potrivit acestuia, mai mult de jumătate dintre ucrainenii găsiți au murit din cauza armelor de calibru mic. "Fiecare dintre ei a fost împușcat în genunchi și în cap. Au fost găsiți în haine civile, procesul de identificare a acestora este în curs", a adăugat Nebitov.

În urmă cu o săptămână, autoritățile ucrainene anunțau că alte șapte corpuri neînsufleţite au fost descoperite într-o nouă groapă comună, în apropiere de Bucha, în regiunea Kiev, scena unui masacru comis de trupele rusești.

”Şapte civili au fost torturaţi de ruşi, apoi executaţi cu laşitate cu un glonţ în cap”, a scris pe Facebook şeful poliţiei din Kiev, Andrii Nebîtov, precizând că „mai multe victime aveau mâinile şi genunchii legaţi”.

După plecarea soldaţilor ruşi din regiunea Kiev şi descoperirea a sute de cadavre de civili ucraineni, Bucha a devenit simbolul crimelor de război imputate Rusiei de către Ucraina.

Moscova a respins în mai multe rânduri acuzaţiile, denunţând „falsificări” orchestrate de Kiev cu sprijinul Occidentului.