După suspiciunea tentativei de otrăvire și vânzarea clubului Chelsea, oligarhul rus Roman Abramovici apare din nou pe prima pagină a ziarelor.

Roman Abramovici, la negocieri la IstanbulFoto: Profimedia Images

Potrivit declarațiilor pe care oficialul de la Kiev, David Arakhamia, le-a făcut pentru Voice of America, fostul patron al echipei engleze a acceptat cererea de a contribui la negocierea încetării invaziei ruse, scrie Il Fatto Quotidiano, citat de Rador.

„El a negociat coridoarele umanitare de la Mariupol și a salvat viețile civililor ucraineni”, a spus Arakhamia.

„La majoritatea acordurilor s-a ajuns datorită lui - a adăugat deputatul - a făcut o treabă bună în ceea ce privește coridoarele umanitare de la Mariupol, Berdiansk, Zaporijia, dar nu a putut face nimic pentru coridoarele de la Bucea și Makarov, nordul Kievului și Regiunea Cernihiv”.

„De îndată ce va apărea oportunitatea, cu siguranță îl voi suna pe Abramovici pentru a-i proteja interesele ucrainene”, a spus oficialul, potrivit căruia este probabil ca omul de afaceri rus să fie rugat să-și aducă contribuția la crearea unui coridor care să permită ieșirea persoanelor aflate în combinatul chimic Azot - 568 de civili, printre care şi 38 de copii.