Operațiunile terestre și aeriene tactice ale Rusiei au rămas concentrate pe sectorul central Donbas în weekend, transmite ministerul Apărării din Regatul Unit în raportul zilnic privind evoluția războiului din Ucraina. Britanicii mai spun că, de la debutul războiului și până acum, performanța forțelor aeriene rusești a fost una slabă, ceea ce explică și lipsa uui succes al campaniei militare a Rusiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Britanicii oferă, de asemenea, o evaluare a performanței aviației rusești, de la debutul războiului.

”De la debutul conflictul și până în prezent, forțele aeriene ruse au avut performanțe slabe. Eșecul său de a furniza în mod constant putere aeriană este probabil unul dintre cei mai importanți factori din spatele succesului foarte limitat al campaniei Rusiei. Rusia nu poate câștiga deplină superioritate aeriană și a operat fără să își asume riscuri, pătrunzând rareori adânc în spatele liniilor ucrainene. Acest fapt a avut ecou asupra trupelor terestre.

De ani de zile, mare parte din antrenamentul forțelor aeriene din Rusia (...) a fost conceput pentru a impresiona oficialii înalți, mai degrabă decât pentru a dezvolta inițiativa dinamică în rândul echipajelor aeriene”, se mai arată în raport.