​Peste 300.000 de copii ucraineni au fost duşi ilegal în Rusia de la începutul războiului, scrie duminică presa ucraineană, citând date prezentate de șeful Centrului Național pentru Coordonarea Apărării din Rusia, Mihail Mizinţev.

Evacuare din MariupolFoto: Peter Kovalev / TASS / Profimedia

Peste 1,9 milioane de ucraineni au fost duși ilegal în Rusia de la începutul invaziei pe scară largă declanşate de armata rusă în Ucraina. Din acest număr de 1,9 milioane de persoane trimise forţat în Rusia, peste 300.000 sunt copii - a scris agenția RBC Ukraine, citată de Rador.

Potrivit general-colonelului rus Mihail Mizinţev, în cursul zilei de sâmbătă, 29.733 de ucraineni, inclusiv 3.502 copii, au fost duşi în teritoriile ocupate din regiunile estice Doneţk şi Luhansk.

În total, de la începutul războiului împotriva Ucrainei, Rusia a deportat 1.936.911 de ucraineni, dintre care 307.423 sunt copii.

Rusia susţine că aduce oamenii pe teritoriul său pentru a-i salva de luptele care au loc în estul Ucrainei între grupurile etnicilor ruşi pro-Kremlin şi guvernul central de la Kiev.

Kievul spune că Moscova duce oamenii în Rusia împotriva voinţei lor şi nu le permite să revină pe teritoriul controlat de autorităţile ucrainene.

Citește și:

___