Mai mulţi comandanţi ai batalionului ucrainean Azov care au fost luaţi prizonieri la Mariupol au fost transferaţi în închisoarea Lefortovo din Moscova, a declarat duminică pentru agenţia Tass o sursă judiciară rusă, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu au fost dezvăluite numele acestor comandanţi, dar conform unor relatări anterioare Sviatoslav Palamar (zis şi Kalina), unul dintre comandanţii secunzi ai batalionului Azov, şi Serghei Volinski (zis şi Volina), comandant al Brigăzii 36 a armatei ucrainene, fuseseră transferaţi în Rusia pentru a fi investigaţi.

Peste o mie de militari ucraineni care s-au predat la Mariupol au fost transferaţi pentru investigaţii în Rusia, dintre care circa o sută luaţi prizonieri la combinatul Azovstal ar putea fi în centre de detenţie din Moscova, potrivit surselor ruseşti.

Conform Ministerului rus al Apărării, în total 2.439 de soldaţi şi ofiţeri ucraineni, majoritatea membri ai batalionului Azov, s-au predat la Mariupol după ce trupele ucrainene au încetat pe 16 mai să opună rezistenţă la Azovstal.

Capitanul Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al Regimentului Azov

___