Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă că bombardamentele s-au intensificat, fiind lovite mai multe regiuni. Zelenski afirmă, ca de fiecare dată, că Ucraina are nevoie de armament şi echipamente. ”Curajul, înţelepciunea şi abilităţile tactice nu pot fi importate. Eroii noştri le au”, a transmis Zelenski, potrivit news.ro

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

”Bombardarea poziţiilor ucrainene şi a oraşelor paşnice se intensifică din nou”, a transmis Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Acesta a precizat că în cursul zilei de miercuri au fost lovite Nikolaiv, comunităţi din regiunea Dnipropetrovsk şi regiunea Harkov.

”Noi apărăm Donbasul. Şi, apropo, în toate contactele internaţionale aud admiraţie pentru acţiunile apărătorilor noştri. Lumea vrea cu adevărat să înveţe de la ucraineni cum să lupte şi cum să învingă. În cele 112 zile ale acestui război, armata ucraineană a demonstrat că curajul şi înţelepciunea pe câmpul de luptă, împreună cu capacitatea de a învinge tactic inamicul, dau rezultate semnificative, chiar şi în ciuda avantajului semnificativ al armatei ruseşti în ceea ce priveşte numărul de soldaţi şi echipamentul”, a afirmat preşedintele ucrainean.

Acesta a anunţat că Ucraina va face ”tot posibilul pentru a depăşi avantajele”.

”În fiecare zi lupt pentru ca Ucraina să obţină armele şi echipamentele necesare. Dar curajul, înţelepciunea şi abilităţile tactice nu pot fi importate. Eroii noştri le au”, a mai afirmat Zelenski.