Procuratura Generală a Ucrainei a declarat că primarul orașului Sviatohirsk, Volodimir Bandura, este anchetat pentru suspiciuni de trădare comisă în timpul legii marțiale, porivit CNN.

Denis Pușilin Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

Marți, biroul Procurorului General al Ucrainei a declarat că primarul este anchetat pentru că "a trecut de partea inamicului" și a răspândit prin intermediul mass-media "un apel în care a promovat ideile lumii rusești". Forțele rusești au capturat recent Sviatohirsk. CNN nu a reușit să ia legătura direct cu Bandura.

Într-un anunț publicat pe site-ul web al Procuraturii Generale din Ucraina, procurorul l-a acuzat pe Bandura că a fost de acord cu propunerea Federației Ruse de a ocupa o poziție la conducerea Sviatohirsk-ului ocupat temporar.

Luni, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD) a afirmat că Bandura s-a alăturat RPD.

"Suntem în contact cu el de mult timp, el aștepta, ca mulți locuitori din Sviatohirsk, eliberarea și susține operațiunea militară specială", a declarat Denis Pușilin într-o postare pe Telegram.

Pușilin a postat o fotografie în care se întâlnește cu primarul.

"Din motive evidente, el a trebuit să își ascundă poziția - sarcina era de a menține oamenii în siguranță", a declarat Pușilin despre Bandura pe Telegram.

"Într-un moment dificil, Volodimir nu și-a părăsit postul, este respectat și susținut de locuitori, așa că i-am oferit postul de șef al administrației orașului Sviatohirsk", a mai spus Pushilin.