Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat necesitatea consolidării legilor anticorupție în Ucraina, relatează The Guardian. Asta, în contextul în care Comisia Europeană este așteptată să își finalizeze avizul privind aderarea Ucrainei la UE săptămâna viitoare.

Ursula von der Leyen, primită de Volodimir Zelenski la KievFoto: American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

După întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, președintele Comisiei Europene a spus: „Mai trebuie să fie implementate reforme, pentru a consolida statul de drept, pentru a lupta împotriva corupției, de exemplu, sau pentru a moderniza administrația, ceea ce va ajuta și la atragerea investitorilor”.

„Înțelege-mă bine, Ucraina este în război. Deci, concentrarea voastră și sprijinul nostru este să depășiți acest război atroce și oribil. Dar vrem să privim mai departe. Și, odată cu reconstrucția, vrem să așteptăm și cu nerăbdare ce trebuie făcut în continuare”, a spus ea.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat că statele membre ale Uniunii Europene se vor afla la summitul din 23-24 iunie în faţa unei "decizii istorice" cu privire la eventuala candidatură a Ucrainei în vederea aderării ţării la UE.

"Sper că peste 20 de ani, când vom privi în urmă, vom putea spune că am făcut lucrul corect", le-a declarat Von der Leyen jurnaliştilor în timpul călătoriei de întoarcere după o vizită efectuată la Kiev.

Comisia Europeană își va finaliza avizul „săptămâna viitoare” cu privire la ambițiile Ucrainei de aderarea la UE, a anunțat sâmbătă, în vizită la Kiev, președintele acesteia, Ursula von der Leyen.

„Discuțiile de astăzi ne vor permite să finalizăm evaluarea noastră până la sfârșitul săptămânii viitoare”, a spus von der Leyen după o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky.