Forţele ruse şi aliaţii lor separatişti din Republica Populară Lugansk nu intenţionează ”să ia cu asalt” uzina chimică Azot din oraşul Severodoneţk, unde trupele ucrainene continuă să lupte, a declarat un oficial separatist, sub rezerva anonimatului, relatează agenţia de presă rusă Interfax, potrivit BBC și news.ro

explozie la fabrica AzotFoto: Sputnik / Profimedia Images

Oficialul neidentificat a declarat pentru agenţia de ştiri rusă Interfax că negocierile cu trupele ucrainene din uzina chimică Azot nu au reuşit până în prezent să ajungă la un acord.

”Nu există planuri să fie luată cu asalt uzina Azot. Uzina este blocată. Trupele ucrainene care rămân acolo vor fi forţate să se predea”, a mai spus oficialul.

El a exclus deschiderea unui coridor sigur menit să le permită trupelor ucrainene să se alăture forţei principale ucrainene, deşi soldaţii blocaţi în uzină au făcut această solicitare.

Anterior, guvernatorul regiunii Lugansk, Serghii Gaidai, a declarat că aproximativ 800 de civili, inclusiv copii, se adăpostesc în buncărele din uzina chimică Azot. El a mai precizat că bombardamentele ruseşti au provocat un incendiu puternic în interiorul uzinei, în urma scurgerii a zeci de tone de ulei de la radiatoarele defecte.

El nu a precizat dacă au fost victime şi dacă incendiul a fost stins ulterior.

Potrivit Interfax, unii civili au reuşit să părăsească uzina Azot.