Alți doi generali ruși au fost uciși la Herson, potrivit consilierului prezidențial Aleksei Arestovici citat de Nexta.

Herson, ocupat de rusiFoto: Nexta

Cei doi lideri militari ruși, unul dintre ei general FSB însărcinat cu organizarea așa-zisului referendum pentru anexarea regiunii Herson la Federația Rusă, au fost omorâți.

Oficialul ucrainean nu a furnizat alte detalii.

Pe 5 iunie, un jurnalist rus al televiziunii de stat informa că un alt general ar fi fost ucis, informația fiind confirmată ulterior. Acesta ar fi fost al unsprezecelea general rus ucis pe front, după generalul Andrei Simonov, comandantul unităților de război electronic.

Ucraina anunțase în urmă cu o săptămână uciderea unui al zecelea general rus trimis de Moscova pe front, generalul Andrei Simonov, comandantul unităților de război electronic. Autoritățile ucrainene spuneau că alături de el au fost uciși 100 de soldați ruși într-un atac de artilerie în apropiere de Izium, în estul Ucrainei.

Pe 23 aprilie Ministerul Apărării de la Kiev a anunțat că doi generali ruși au fost uciși în apropierea orașului Herson din sudul țării și că un al treilea se află în stare gravă după ce forțele armate ucrainene au lovit postul de comandă al Armatei 49 a Rusiei.

Primul general rus ucis în Ucraina a fost raportat de Kiev pe 27 februarie, la doar 3 zile de la declanșarea invaziei de către Vladimir Putin, fiind vorba chiar de generalul Magomed Tușaev, numărul doi al trupelor cecene și care era considerat mâna dreaptă a lui Ramzan Kadîrov. Tușaev a fost ucis în timpul luptelor pentru aeroportul strategic Hostomel din apropierea Kievului.