Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia (VCIOM) a publicat rezultatele unui sondaj de opinie care aparent arată că 78% dintre ruși aprobă ceea ce face președintele Vladimir Putin și 80% cred în el, în ciuda eșecurilor suferite până acum în războiul din Ucraina. Asta, în contextul în care oamenii riscă până la 15 ani de închisoare dacă vorbesc despre război și nu „operațiunea specială”, scrie Ukrainska Pravda.

Vladimir Putin la televizorFoto: Alexander Ryumin /TASS / Profimedia Images

La întrebarea directă dacă au încredere în Vladimir Putin, 80,8% dintre repondenți au răspuns pozitiv. Mihail Mișustin [prim-ministrul Rusiei] se bucură de o încredere de 63,5% printre repondenți, Ghennadi Ziuganov [secretarul general al Partidului Comunist] de 33,1%.

IStories (Vazhnye Istorii) subliniază că practic nu mai există modalități legale în Rusia de a se pronunța împotriva războiului. Oamenii riscă până la 15 ani de închisoare pentru un comentariu pe rețelele de socializare sau pentru un banner cu asteriscuri pe el [în loc de cuvinte].

Sociologii spun că rușilor le este frică să își exprime adevărata părere despre război în sondajele de opinie și de asta sondajele arată că „operațiunea specială” se bucură de un nivel ridicat de sprijin în rândul populației.

Citește și:Rusia vrea 15 ani de închisoare pentru cei care răspândesc „informații false” despre acțiunile forțelor armate

----