Serviciile de informaţii militare ucrainene consideră că Rusia are capacitatea de a continua încă un an războiul, avertizând că Ucraina este depășită semnificativ, relatează CNN.

Soldati rusi in UcrainaFoto: Dmytro Smolyenko / Avalon / Profimedia Images

Conducerea de la Kremlin va încerca probabil să îngheţe războiul pentru un timp astfel încât să convingă Occidentul să ridice sancţiunile, dar apoi să continue agresiunea”, spune Directoratul principal de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării, adăugând că ”„resursele economice ale Rusiei îi vor permite ţării ocupante să continue războiul în ritmul actual încă un an''.

„Ucraina are o piesă de artilerie la 10 până la 15 piese de artilerie rusă”, a declarat Vadim Skibițky de la Direcția Principală de Informații într-un interviu pentru The Guardian și distribuit de Direcția Principală de Informații. „De aceea, totul depinde acum de ce armă ne oferă partenerii occidentali”.

Cu toate acestea, el a spus că Ucraina crede că Rusia rămâne fără armament modern.

„Am observat că Rusia efectuează mult mai puține atacuri cu rachete și a folosit rachete Kh-22”, a spus Skibitsky. „Sunt rachete vechi sovietice din anii 1970. Acest lucru arată că Rusia nu mai dispune de rachete de înaltă precizie.”