Imagini distribuite pe platformele social media arată că tanchiștii ruși au început să consolideze blindajul prețioaselor tancuri trimise în Ucraina cu grilaje umplute cu pietre.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotografiile apărute pe platforma de socializare rusească VKontakte au fost redistribuite pe contul său de Twitter de analistul militar Rob Lee. Imaginile arată că grilajele cu pietre au fost folosite pentru a „îmbunătăți” blindajul din părțile laterale frontale ale tancului, cel mai probabil pentru a proteja șenilele de lovituri ale armelor antitanc de calibru inferior.

Partea din față a tancului este la rândul ei „decorată” cu crenguțe, pământ și alte improvizații, cel mai probabil pentru camuflarea vehiculului de luptă.

Vehiculele de luptă rusești din Ucraina, la cheremul improvizațiilor soldaților

Pe platformele de socializare au început să apară încă de la sfârșitul lunii martie diverse imagini cu tancuri, vehicule blindate, camioane și întregi coloane rusești camuflate cu materiale improvizate precum fân, crengi și covoare.

Unii analiști au remarcat nivelul de amatorism incredibil manifestat în această privință de forțele armate pe care Rusia le-a trimis în Ucraina, mai ales că în exercițiile militare armata Moscovei s-a dovedit chiar pricepută în a-și camufla vehiculele.

O posibilă explicație pentru această situație ar putea ține de faptul că Moscova se aștepta la o victorie rapidă asupra Ucrainei și că, la fel ca în cazul proviziilor de hrană și combustibil, nu a furnizat forțelor sale suficiente camuflaje.

Mai mult, forțele armate ruse anunțau în 2018 că Rostec, o companie de armament a statului rus, a dezvoltat camuflaje stealth atât pentru militari cât și vehicule, spunând despre acestea că își pot schimba automat modelul și culoarea pe baza mediului în care se află.

Alte imagini distribuite pe rețelele de socializare săptămâna aceasta arată cum unii militari ruși au folosit tablă și lemn pentru a consolida blindajul vehiculelor pe care le conduc.

Urmărește ultimele evoluții din a 106-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.